Vandringsresa till Österrike

Vi åker direktbuss och får därmed ytterligare en dags härlig vandring.

Fredag ca 61 mil
Påstigning: 14:15 Kasinge, 14:45 Värmeverket Gamleby, 15:15 Simhallens parkering Västervik, 16:00 Björkbacken Vimmerby.
Rast under vägen då det går att köpa något ätbart. Vi tar färjan Helsingborg-Helsingör genom Danmark till Gedser tar färjan kl.23:45 och når Rostock 01:30.

Lördag ca 95 mil
Vi åker genom Tyskland och äter gemensam frukost vi stannar för matrast under resan. Sen eftermiddag når vi vårt mål Uttendorf i Österrike. Under vår vistelse kommer vi under 6 nätter bo på Gasthof Stubacher Hof och ev.pensionat Koch (med 4 minuters gångväg mellan). Frukostarna intas på respektive hotel medan middagarna intas på Gasthof Stubacher Hof som drivs av Fam. Altenberger där Maj-Inger är svenska.

Söndag-Torsdag
Under våra sex dagar här kommer vi att vandra under fem dagar och ha en vilodag med bussutflykt. Vädret får avgöra vilka vandringar det blir men vi försöker kombinera det med några sevärdheter. Maj-Inger gör upp vandringarna och är med som ledare så det känns både tryggt och proffsigt. Frukost och middag äter vi på hotellet. Behöver vi matpaket så kan vi göra det själva vid frukosten och betala extra för det. Ibland kan vi äta på vägen.

Fredag
Efter vandring och middag packar vi bussen och börjar vår hemresa ca kl 18:00.

Lördag ca 160 mil totalt hemresa
Vi tar färjan Puttgarden-Rödby på morgonen ca 45 minuter, reser genom Danmark och färjan Helsingör-Helsingborg ca 20 minuter. Därefter är sista etappen kvar genom Sverige med hemkomst framåt kvällen med många härliga vyer i bagaget.

Pris kr. 7.500:- per person vilket inkl. bussresa, färjor, övernattning 6 nätter i dubbelrum, 7 frukostar, 7 middagar, utflykter och vandringsledare.
Enkelrum tillägg 900:-.
Kostnader för ev. liftar o taxibilar ingår inte i priset, kan uppgå till ca 80 euro om vädret tillåter att vi åker upp på några toppar.

Tips för resan: Ledig klädsel, ev. stödstrumpor, liten kudde ev. tunn filt, toalettartiklar med inne i bussen. Medtag pass, coronapass, sjukförsäkringskort, bankkort/euro, Uttagsautomat finns i Uttendorf, väl ingångna vandringskängor eller skor med grovmönstrad sula, regnkläder-vindjacka, mössa o vantar, termos och ev. stavar.

Vi hälsar er välkomna med till en aktiv, vacker och härlig resa!

UKNA BUSSTRAFIK

Datum: 2-10 sept 2022
Pris: 7500:-

Boka resa

Ukna Busstrafik AB är ett familjeföretag i andra generationen. Vi har mångårig erfarenhet av turism. Företaget bildades 1967 och har idag tjugo anställda med stort kunnande inom bussbranschen.
Kontakt
Kasinge, 594 73 Överum
Meny